fredag 21 mars 2014

3 sårbara platser | 3 optimala platser


3 sårbara platser
  • Varför sårbara?
  • Lösningar?

Chile - För att där finns jordbävningar, större jordbävningar och aktiva vulkaner som då kan orsaka mycket problem. När det är jordbävningar kan hus trilla och vägar kan förstöras. Vulkaner är också ett problem då de kan förstöra städer. Man kan inte förebygga  jordbävningar men däremot kan man göra det säkrare när det kommer en jordbävning genom att bygga bättre och tåligare hus. 

Mexico - I Mexico är det hyfsat många vulkaner men inte så många aktiva vulkaner, cirka en som är aktiv. Däremot förekommer det ofta jordbävningar. Där förekommer det större jordbävningar. Jordbävningar kommer av sig själv och är därför inget man kan förebygga men man kan göra det säkrare när det väl kommer en jordbävning genom att bygga säkrare och tåligare hus som kan klara jordbävningar. 

Japan - I Japan finns det riktigt många aktiva vulkaner, det är ofta och stora jordbävningar, vilket gör den platsen väldigt sårbar. Det finns vulkaner, och jordbävningar över i princip hela Japan. Eftersom att det är ofta och stora jordbävningar i Japan kan man, som på alla andra ställen där det ofta förekommer jordbävningar, bygga tåligare hus. 

3 optimala platser
  • Varför?
  • Framtiden?
  • Problem idag?

Sverige - För att vi i Sverige har oftast inga stora naturkatastrofer så som vulkaner, stora jordbävningar. Vi har jordbävningar men de är inte så stora och oftast så förstör de inget, till skillnad från Japan där de är riktigt stora och kan förstöra vägar och hus. Det finns inga aktiva vulkaner i Sverige heller. 

Norra Ryssland - I Norra Ryssland är det inga aktiva vulkaner inte heller några stora jordbävningar eller ofta jordbävningar. Det bor inte lika många människor i Norra Ryssland som runt Moskva där det bor mer än 3 miljoner invånare. Om man tänker på klimatet är det kanske inte det optimala stället att bo på. Eftersom att när de har det kallt så är det verkligen riktigt kallt och när det är varmt är det verkligen riktigt varmt. 


Brasilien - Större delen av Brasilien har inget problem med stora jordbävningar och vulkaner. En liten del längs västra Brasilien har jordbävningar. Men jag tror inte att det är stora jordbävningar när de väl har jordbävningar. Där finns inga aktiva vulkaner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar